تفاوت میزبانی وب ویندوز و لینوکس

دو سیستم عامل مهم در زمینه ارائه خدمات میزبانی وب وجود دارد: ویندوز و لینوکس

اما تفاوت میزبانی وب ویندوز و لینوکس در چیست؟

وب سرور ویندوز IIS و وب سرور لینوکس Apache می باشد، سیستم عامل های ویندوز معمولاً گرانتر از سیستم عامل های لینوکس هستند، چراکه سیستم عامل های ویندوز open source نمی باشند و استفاده از آنها مستلزم خرید لایسنس (license) ویندوز سرور از مایکروسافت می باشد، ضمن اینکه معمولاً سرورهای ویندوز قابلیت بیشتری دارند و پشتیبانی از محصولات Microsoft بر روی این وب سرورها یک حسن محسوب می شود. اما سیستم عامل لینوکس open source و رایگان می باشد و برای استفاده از آن نیازی به پرداخت حق لایسنس نیست، سیستم عامل لینوکس معمولاً دارای ثبات و امنیت بیشتری نسبت به سرورهای ویندوز هستند و کمتر در معرض تهدید قرار می گیرند. البته با در نظر گرفتن تمامی مسائل امنیتی بر روی هر دو سیستم، امنیت هر دو پلتفورم تضمین شده است.

 سیستم عامل ویندوز از زبانهای ASP و ASP.NET پشتیبانی می کند که صاحب امتیاز آن شرکت مایکروسافت است. ASP تنها در سرورهای ویندوز قابل اجرا می باشد و لینوکس این زبانها را پشتیبانی نمی کند.

سیستم عامل لینوکس از زبانهای Perl , Python , PHP و CGI پشتیبانی می کند. زبانهای PHP در برخی از سرورهای ویندوز قابل اجرا هستند، اما PHP نصب شده بر روی سرور ویندوز در برخی موارد مشکلاتی را به وجود می آورد و تعدادی از دستورات آن تفاوت دارد.

به طور معمول و استاندارد برای ASP و ویندوز از بانک اطلاعاتی SQL Server استفاده می شود و برای PHP و لینوکس از بانک اطلاعاتی My SQL.

برای انتخاب یکی از سیستم عامل های ویندوز و لینوکس باید ابتدا نیاز و درخواست کاربر از وب سایت بررسی شود، سپس با توجه به زبان برنامه نویسی طراحی سایت، سیستم عامل انتخاب شود. درصورتیکه برای طراحی سایت از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) و یا پورتال استفاده شود، ابتدا می بایست مشخصات مورد نیاز CMS یا پرتال با دقت بررسی و با توجه به آن سیستم عامل انتخاب شود.


هردو سیستم عامل ویندوز و لینوکس دارای سرعت یکسان می باشند چراکه معمولاً اکثر سرورها از سخت افزاری در یک سطح استفاده می کنند.

نکته مهم: عده ای تصور ميکنند که برای استفاده از سرور لينوکس ، بايد بر روی کامپيوتر خود سيستم عامل لينوکس نصب کنند. اين فرضيه 100% اشتباه است و کاربران با هر سيستم عاملی ميتوانند به سادگی از خدمات سرورهای لينوکس و سايتهايی که بر روی اين سيستم عامل قرار دارند استفاده نمايند. برای کار با هر دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس از یک واسط مدیریتی به نام کنترل پنل استفاده خواهد شد. کنترل پنل های پلسک (Plesk)، هلم (Helm) ،وب سایت پنل (Websitepanel) و هاستینگ کنترولر (Hosting Controller) برای وب سرور ویندوز و کنترل پنل های سی پنل (cPanel)، دایرکت ادمین (DirectAdmin)، پلسک (Plesk) و کلوکزو (Kloxo) برای وب سرور لینوکس استفاده می شود.

  • 0 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

htaccess و کاربرد آن چیست؟

در این مقاله به معرفی اجمالی فایل .htaccess و نحوه عملکرد آن در وب‌سرور Apache می‌پردازیم....

آموزش افزودن ایمیل هاست به gmail

برای اتصال ایمیلی که روی هاست دارید به جیمیل خود طبق آموزش زیر عمل کنید :1- پس از ورود به اکانت...

پاک کردن کش مرورگر

کش مرورگر به قسمتی از مرورگر گفته میشود که اشیا و دیتاهای مربوط به وبسایت ها و وبلاگ ها ( در کل...

نحوه انجام تنظیمات ایمیل در OutLook 2007

1) پس از اجرای OutLook از طریق منو بالای صفحه دکمه Tools و در ادامه گزینه Account Settings را...

راهنمای استفاده از Thunderbird

استفاده از نرم افزار Thunderbird بسیار راحت و ساده می باشد. این نرم افزار که به عنوان جایگزین...